Mikrolån til arbejdsledige


Mikrolån til arbejdsledige

En frisør, en forretning med sportstøj til overvægtige børn og et firma, der sælger helseprodukter. Det er bare nogle af eksemplerne på små virksomheder, arbejdsledige borgere har etableret med et mikrolån fra Aarhus Kommune. Og der kommer løbende flere til.

Et mikrolån fra kommunekassen er et godt bud på en individuel og jobrettet indsats. Erfaringer fra Aarhus Kommunes og SUS’ samarbejde om mikrolån viser, at det er en gevinst for både borgeren og kommunen.

Mikrolånerne får øget selvværd og bliver en del af samfundet, og for kommunen er der også en økonomisk gevinst ved, at folk bliver helt eller delvist selvforsørgende.

Koncept for mikrolån

Sammen med beskæftigelsesforvaltningen i Aarhus Kommune har SUS udviklet et koncept for mikrolån. Og i Aarhus er mikrolån i form af erhvervsrådgivning og lån (på op til 50.000 kr.) nu et fast tilbud til kontanthjælpsmodtagere og førtidspensionister, der ønsker at etablere sig som selvstændige.

Vi arbejder for at brede de gode erfaringer ud til flere kommuner og inspirere dem til at arbejde med konceptet. Vi har hjulpet flere kommuner i gang med at arbejde med mikrolån.

Se film om projektet

Samarbejdspartner: Aarhus Kommune (udvikling af koncept), Faxe Kommune, Lejre Kommune, Næstved Kommune.
SUS' rolle: Koncept for mikrolån, inspirationsmøder for kommuner, rådgivning og sparring om mikrolån.
Social innovationRelationel velfærd