Vores arbejde


Langtidsledige tager teten i Aarhus

Langtidsledige tager teten er et eksperimenterende projekt, som afprøver forskellige måder at arbejde med borgerstyrede budgetter som led i Aarhus kommunes beskæftigelsesindsats. Med det mål at få flere langtidsledige tilbage på arbejdsmarkedet.

Projektet skal blandt andet  vise, om mulighederne for at komme i job bliver større, hvis ledige i højere grad inddrages i indsatsen. Det skal også  understøtte en positiv, personlig udvikling for den enkelte og bringe flere, nye muligheder i spil i jobindsatsen. Samtidig skal projektet bidrage til at udvikle en ny kultur for samarbejdet mellem borger og kommune.

Personlige borgerstyrede budgetter

97 borgere har i projektet fået mulighed for bruge op til 50.000 kroner på det, som de selv finder mest nødvendigt og meningsfuldt for at komme tilbage i job. Pengene skal prioriteres i samråd med jobcentret.

Målgruppen er jobparate mellem 30 og 55 år, som har været ledige i mindst 12 måneder.

Aarhus Universitet er tilknyttet projektet som kvalitetsansvarlig og skal måle effekten af projektet. Læs om de foreløbige erfaringer i udgivelserne nedenfor.
Den endelige kvantitative evaluering af projektet, hvor resultaterne i indsatsgruppen holdes op mod en kontrolgruppe, følger i sommeren 2019.

Læs evalueringer af projektet

Læs rapporter og publikationer fra projektet

Periode: December 2015 - juni 2018
Finansieret af: VELUX FONDEN
Samarbejdspartner: Jobcenter Aarhus
SUS' rolle: SUS varetager den overordnede projektledelse og har en projektunderstøttende funktion med fokus på metodeafprøvning og -tilpasning.
Social innovationInvolvering

Vores folk på projektet

Projektleder
Mathias Bruhn Lohmann

Mathias Bruhn Lohmann

Udviklingschef, antropolog, MSc in Global Development Mobil 5090 1105 mbl@sus.dk