De Små Børns Bornholm
Storskalaprogram for forbedring af børns livschancer
Børn på Bornholm vokser hyppigere op med en sårbar familiebaggrund end børn i Danmark generelt. Bornholm Regionskommune har med støtte fra Egmont Fonden iværksat programmet De Små Børns Bornholm – et storstilet initiativ for omlægning af indsatser og intensiveret samarbejde internt og eksternt for at give børn og familier fokuseret støtte i de tidlige år. Ambitionen er at give alle børn på øen de bedst mulige livschancer og det bedst mulige afsæt for videre læring, udvikling og trivsel.
Samskabelse på tværs
SUS er partner i De Små Børns Bornholm. Vi bidrager til opbygningen af den samlede programorganisation og er med til at planlægge og gennemføre en lang række aktiviteter under programmets i alt fire spor. Vi bidrager til facilitering af udvalgte interne kommunale omstillings- og omstruktureringsprocesser samt styrkelse af borgerinddragelse, innovationsfaglighed og samskabelse på tværs af aktører.
SUS bidrager desuden til formidling af programindsatsens resultater gennem erfaringsudveksling, oplæg m.m. for at inspirere udover den bornholmske kontekst og danne grundlag for at udvikle lignende tiltag andre steder.
Første del af programmet løber i 4 år med mulighed for forlængelse til i alt 8 år på baggrund af en vurdering af de indledende erfaringer og resultater.
Er du blevet nysgerrig?
Begyndelsen
Før storskalaprogrammet gik i gang, blev der lavet et forprojekt, der skulle bane vejen for en længerevarende indsats for at forbedre børns livschancer. Læs mere om det her.
Læs om forprojektetBorgerLab Bornholm
I det indledende arbejde til De Små Børns Bornholm besøgte vi i løbet af en uge 40 bornholmske småbørnsfamilier. Besøgene blev til en række små portrætter og fortællinger fra familierne.
Læs fortællingerMissionsorientering
Ledelsesalmanakken taler om projektet med udviklingschef i SUS Anna Mollerup og centerchef for Center for børn og familie i Bornholms Regionskommune Ann Rubæk-Nielsen.
Lyt til podcasten