Aktuelt

NYHED 31.10.2023


Energi til Hinanden vinder Kronprinsparrets Sociale Stjernedryspris

Det bliver den innovative og utraditionelle ungeindsats Energi til Hinanden, der hjælper unge i Esbjerg med at finde vej mod en uddannelse eller et job, som på lørdag 4. november står på scenen i Musikhuset Esbjerg, når Kronprinseparrets Sociale Stjernedryspris bliver uddelt.

Energi til Hinanden modtager dette års pris for at tage afsæt i de unges behov og ønsker og tage nye metoder i brug, når de guider unge på vej mod job og uddannelse. Dermed viser indsatsen en inspirerende tilgang til en af samfundets store udfordringer.

Et SUS-design

Energi til Hinanden er en del af Vindmøllen, der drives af Esbjerg Jobcenter, er startet af Esbjerg Kommune, Den Sociale Kapitalfond og SUS – og er finansieret af Lauritzen Fonden.

Ved at arbejde på en helt ny måde med unge i udsatte positioner er det i løbet af få år lykkedes Esbjerg Kommune at få langt flere unge i job eller uddannelse end forventet. Det radikalt nye er at tage udgangspunkt i hver enkelt ungs ønsker og ressourcer – og derudfra arbejde tålmodigt og helhedsorienteret med at styrke de unges relationer og livsmestring. Det kunne ligne en omvej til arbejdsmarkedet, men resultaterne viser, at det for mange af de unge er en genvej til at kunne klare sig selv.

Viser vejen

“Vi er rigtig glade for, at det store arbejde på Vindmøllen nu bliver anerkendt med Kronprinsparrets Stjernedryspris,” siger Mathias Bruhn Lohmann, udviklingschef i SUS.

“Indsatsen viser på mange måder vejen til en ny og mere levende, ungestyret og helhedsorienteret indsats for unge i vores samfund, der har brug for en ekstra håndsrækning og et godt ungefællesskab at udvikle sig i. Og så vil jeg gerne sige tak for et stærkt og tillidsfuldt samarbejde til Den Sociale Kapitalfond, Lauritzen Fonden og Esbjerg Kommunes jobcenter, som virkelig har vist mod og vilje til at få det her til at lykkes.”

Se prisoverrækkelsen

Energi til Hinanden får overrakt stjernedrysprisen ved Kronprinsparrets Priser, der sendes direkte på DR1 kl. 21.00 og på DRTV. Her er Kåre Quist vært, mens blandt andre Blæst, Carpark North og eee gee vil optræde.

Kronprinsparrets Priser blev indstiftet af Bikubenfonden i 2004 som en bryllupsgave til Kronprinsparret, og formålet er at synliggøre og anerkende dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde.

Priserne er hæderspriser og kan ikke søges. Prismodtagerne udpeges af Kronprinsparret efter indstilling fra to rådgivende komitéer, der har ekspertise inden for henholdsvis kunst og kultur og socialt arbejde.

Læs mere om Energi til Hinanden

Relationer er nøglen til forandring

Forestil dig, at du er ung, hverken er i job eller uddannelse – og måske heller ikke helt afklaret med, hvad du kunne tænke dig at lave i årene fremover, eller hvilken uddannelse, du måske kunne have lyst til at gå på. Måske er det bare svært, lige nu, at finde ud af hvor du [...] Læs mere

Nyhedsarkiv