Publikationer

  • Udgivelse

En barndom med få penge

Hvordan oplever børn at vokse op i en økonomisk trængt familie? Det sætter denne undersøgelse fokus på med 21 kvalitative dybdeinterviews med børn fra familier med få penge. Hvordan oplever børnene de konkrete afsavn? Og hvordan navigerer børnene i de konkrete afsavn, fx når det gælder børnenes egne behov versus familiens behov? Eller når det handler om deres oplevelse i forhold til andre børn, skole og fritid?

Forfattere Sussi Maack, Mathias Hulgård Kristiansen og Josefine Meyer

Udgivelsesår 2024

Antal sider 34

Denne undersøgelse skaber indsigt i børns oplevelser af at vokse op i en økonomisk trængt familie, og hvad det betyder for deres liv, hverdag, relationer og trivsel.

Undersøgelsen er gennemført i forlængelse af en kvantitativ spørgeskemaundersøgelse blandt 3.601 forældre fra økonomisk trængte børnefamilier, som Egmonts Fondssekretariat har gennemført i samarbejde med
Rambøll og Dansk Folkehjælp.

Her undersøges, hvordan forældrene oplever deres familiers økonomiske situation, og hvilke afsavn deres børn oplever.

Med udgangspunkt i de samme tematikker som i Rambølls undersøgelse går vi med 21 kvalitative dybdeinterviews i denne undersøgelse tættere på, hvordan det opleves for børn at vokse op i en økonomisk trængt familie eller familier med fattigdom.

Hvordan oplever børnene de konkrete afsavn? Og hvordan navigerer børnene i de konkrete afsavn, fx når det gælder børnenes egne behov versus familiens behov? Eller når det handler om deres oplevelse i forhold til andre børn, skole og fritid?