Aktuelt

NYHED 18.11.2022


Stor interesse for kollektive ungebudgetter

Masser af medieomtale og stor interesse fra kommuner, styrelser og andre aktører på feltet.

Det nye og eksperimenterende tilbud til unge i sårbare positioner i henholdsvis Randers Kommune og Herning Kommune er for alvor gået i gang, og de to kommuner er nu i fuld gang med at finde unge og oplevelsesværter til forløbet.

Tilbuddet, som er designet af SUS med økonomisk støtte fra Poul Due Jensens Fond (Grundfos Fonden), introducerer for første gang i Danmark de såkaldte ’kollektive ungebudgetter’, hvor små grupper af unge får stillet op mod 60.000 kroner til rådighed, som de selv må styre og bruge på, hvad de vil.

Projektets grundidé med at give udsatte borgere penge i hænderne til selv at skabe positive forandringer (gennem såkaldte ’cash transfers’) er for længst afprøvet med stor succes i mange udviklingslande. I de to kommuner vil man nu for første gang afprøve konceptet for at hjælpe sårbare og udsatte unge i Danmark uden uddannelse og job godt videre i livet.

Det eneste kriterie er, at de unges valgte investeringer og aktiviteter kan være med til at skabe et nyt og bedre afsæt til job og uddannelse. De unge får også hjælp til at skabe nye forbindelser til spændende mennesker og initiativer i deres lokalområde, som de gerne vil lade sig inspirere af. Projektet vil løbe frem til juni 2025.

Se explainer om projektet