Vores arbejde


Evaluering: Relational velfærd i Aarhus Kommune

Børn, Familier og Fællesskaber i Aarhus Kommune påbegyndte implementeringen af Relationel Velfærd i begyndelsen af 2023, og de sidste distrikter igangsættes februar 2025.

Omdrejningspunktet for både den socialfaglige tilgang, kulturen og strukturen i Relationel Velfærd i Børn, Familier og Fællesskaber er Den fælles fortælling:

Velkommen du er gået rigtigt. I Aarhus Kommune møder vi alle med åbenhed og omsorg. Vi lytter som de første: Familiernes historier skal høres. Vi er der tidligt, når problemerne opstår og sikrer koordination og sammenhæng.

Alle gør det bedste de kan. Tillid er udgangspunkt for vores møde med børn, unge og deres forældre. Vi tror på dem og sammen søger vi at forstå intentionen bag handlingerne: Børn og unge er ikke problemet – de viser problemet.

Vi skaber muligheder sammen. Sammen er vi åbne og nysgerrige: Vi inspirerer og udfordrer hinanden på tværs af fagligheder, med familiens håb og drømme som udgangspunkt. Vi tilbyder støtte og giver samtidig børn og familier rum til at finde løsninger og tage ansvar for eget liv. Når kan selv, giver vi slip.

Fællesskaber er udgangspunkt. Børn og unge er mere ens end forskellige og skal alle have mulighed for at lære og trives i positive fællesskaber. Vi udvikler nye og kreative løsninger i samarbejde med civilsamfundet, så familierne selv kan opbygge egne ressourcer i lokale og kendte fællesskaber.

Periode: April 2024 – Juli 2025
Finansieret af: Aarhus Kommune
SUS' rolle: SUS er læringspartner og leverer den formative evaluering, der skal kvalificere implementeringen af Relationel Velfærd. Evalueringen består af tre nedslag: Nedslag #1: Fokus på de forandringer og virksomme mekanismer, der allerede nu kan ses hos familier og medarbejdere, som følge af relationel velfærd-tilgangen. Særligt fokus på samarbejdsmodellen og tovholderfunktionen. Nedslaget bruges formativt til at kvalificere implementeringen af Relationel Velfærd. Nedslag #2: Fokus på relationel velfærd som socialfaglig tilgang samt på organisatoriske perspektiver, udfordringer og muligheder i relationel velfærd som samarbejdsmodel. Nedslag #3: Fokus på forandringer og virksomme mekanismer til sidst i forløbet, samt på beskrivelser af Relationel Velfærd i Børn, Familier og Fællesskaber. Analyse og opsummering af de samlede erfaringer fra alle nedslag igennem forløbet.
Relationel velfærd

Vores folk på projektet

Malene Steiniche Kjær

Malene Steiniche Kjær

Chefkonsulent, KaosPilot, master i Idræt og Velfærd Projektleder Mobil 3147 3402 msk@sus.dk  
Mathias Bruhn Lohmann

Mathias Bruhn Lohmann

Udviklingschef, antropolog, MSc in Global Development Mobil 5090 1105 mbl@sus.dk