Vores arbejde


Bedre børnesager og børneinvolvering

Danmarks Forsorgsmuseum, Svendborg kommune, De anbragtes Vilkår (DAV) og SUS har inddelt et partnerskab med støtte fra Lauritzen Fonden. Det sætter fokus børnesager og børneinvolvering – både i et nutidigt og historisk perspektiv.

Barnets lov sætter nye krav til, hvordan kommunerne skal lytte til børn, der har en social sag i kommunen. Svendborg kommune vil gerne medvirke til at kaste et kritisk blik på kommunens praksis og sammen med SUS udvikle et lokalt Sociallab, hvor både børn, forældre og medarbejdere indgår.

Forsorgsmuseet i Svendborg vil det næste år arbejde på en vandreudstilling, der sætter børnesager og børns stemmer i et historisk perspektiv – og Forsorgsmuseum, Svendborg kommune og SUS samarbejder om at bringe både fortidens og nutidens børnestemmer frem.

SUS er projektleder og tovholder på at udvikle det spændende og utraditionelle partnerskab – og vil have hovedansvaret for at facilitere sociallab

Periode: Oktober 2024 - marts 2026
Finansieret af: Lauritzen Fonden
Samarbejdspartner: Svendborg kommune, De Anbragtes Vilkår og Danmarks Forsorgsmuseum
SUS' rolle: SUS er projektleder og bevillingsansvarlig. SUS skal udvikle, understøtte og gennemføre sociallab i samarbejde med partnerne – og understøtte samspillet mellem udstillingen på Danmarks Forsorgsmuseum og projektets udviklingsprocesser
Involvering

Vores folk på projektet

Mathias Bruhn Lohmann

Mathias Bruhn Lohmann

Udviklingschef, antropolog, MSc in Global Development Projektleder Mobil 5090 1105 mbl@sus.dk  
Sussi Maack

Sussi Maack

Chefkonsulent, cand.scient.soc Mobil 2680 1268 sma@sus.dk