Ellen Marie Toftegaard

Ellen Marie Toftegaard

Juniorkonsulent Mobil 2483 6627 emt@sus.dk  

Min faglige nysgerrighed er drevet mod at undersøge, hvordan designprocesser kan bruges til at løse komplekse problemstillinger. De problemer kræver ofte, at der bliver brugt mindst lige så lang tid på at forstå problemet som på at finde løsningen. Jeg er interesseret i at skabe løsninger, der fungerer i alle de arenaer, den implementeres i.

Jeg går til dette arbejde med udgangspunkt i viden om designprocesser og brugerinddragelse. Dette indebærer både metoder til problemafklaring, konceptskabelse og evaluering samt test af endeligt tiltag.

Jeg har før arbejdet med disse værktøjer til at udvikle koncepter til øget tilgængelighed på Roskilde Festival og til at forbedre social sammenhængskraft blandt studerende på DTU. Jeg har erfaring med at arbejde med børn og unge som lejrfrivillig på ferielejr (Røde Kors), som frivillig på et værested for ensomme unge (Røde Kors), og som frivillig rådgiver i Headspace.

Ud over mit praktikantforløb i SUS er jeg hjælpelærer på DTU-kurset Samskabelse og kreativitet, hvilket giver god mulighed for at holde min metodiske værktøjskasse ved lige.

BAGGRUND

Jeg er i gang med at færdiggøre min kandidat som civilingeniør med retningen Design og Innovation.

NÅR JEG IKKE ER I SUS…

Spænder mine interesser bredt. Jeg elsker at bruge byen og dens mange kulturelle tilbud, jeg er et madøre med hang til eksperimenter i køkkenet, og så kan jeg godt lide at sidde og svede over tekster til lejlighedssange. Jeg er også stor fan af quizzer, både som quiz komponist, -master og deltager.